Nyt album “Secret” af Smokers Lounge

I 2011 udgav Jens Haack, Mikkel Nordsø og Ben Besiakov et  album i samarbejde med Danmarks Radios kammerorke ster under titlen Smoker’s Lounge. Miljømæssigt nok et lidt  dristigt navn, men på den anden side en god beskrivelse af  den super cool, tilbagelænede afslappede musik, som  udmærket kan nydes i en rolig stund i en stor lænestol af  læder med en lille cognac på kanten, mens pejsen knitrer i  baggrunden. Nu udgiver de tre gamle venner i 2022 album met SECRET. 

Tilbage i sommeren 1970, mødtes Ben, Mikkel og Jens på  Musik og Ungdoms sommerstævne på Vallekilde Højskole.  Et par år senere flyttede Jens fra Horsens til København, og  da 4-toget kom ind på Hovedbanen blev han hentet af  Mikkel og Ben. Sammen gik de direkte i studiet for at  indspille en single til fordel for EF (senere EU) nej-kampagnen. I 1973 var Mikkel Nordsø med til at danne gruppen Buki  Yamaz, Anima med Kenneth Knudsen og i 1975 udkom  deres debutalbum, hvor både Ben og Jens medvirker. Siden  har de tre spillet sammen utallige sammenhænge, bl.a. i  Moon Jam, The Cigars, Mikkel Nordsø Band m.m.  

Hvor Smokers Lounge på det forrige album primært spillede  en række store ballader fra den amerikanske sangbog, er  det på SECRET udelukkende selvskrevet musik, hvor de i  studiet får forstærkning af perkussionisterne Eliel Lazo og  Federico Nelson, og hvor Frederik Tao Nordsø, David Besiakov og DJ Mashti står for diverse trommebeats. Det er soul,  det er jazz, det er beat, men primært lækker el-guitar, lækre  keyboard klange, lækker saxofon i groovy arrangementer  der kæler for ørerne der lytter. 24 karats chill musik, som kan  nydes, hvad enten man er ryger eller ikke-ryger, er til urtete,  café latte eller varm chokolade med flødeskum, musik i  loungen eller til en stille stund. 

Saxofonisten Jens Haack (67) var for år tilbage en slags  musikernes musiker i jazzmiljøet. I 1980erne og 90erne var  han en af de mest benyttede danske studiemusikere der  lagde sin saxofon på utallige indspilninger med tidens store  pop- og rock navne, bl.a. Buki Yamaz, Bifrost, Sebastian,  Sneakers, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Laid Back og  mange mange flere. Og så var han med til at starte Moonjam, hvor han spillede saxofon i næsten 15 år. 

Ben Besiakov (65) er en af de væsentligste pianister, orgel og  keyboardspillere på den danske scene. Han spillede sit  første professionelle job i legendariske Jazzhus Montmartre  som 15-årig, og siden har han spillet og indspillet med utallige danske, nordiske og internationale navne. Han var tæt på  Ben Webster i Websters år i København, og allerede i 1990  blev hans store talent æret med Ben Webster prisen. 

Meget tidligt, bl.a. som 15-årig med bandet Riel /Mikkelborg  V8 på Roskilde Festivalen 1973, gjorde guitaristen Mikkel  Nordsø (67) sig bemærket som et af de helt store musikalske  talenter i både rock-, jazz- og latin musikken. Han var med til  at danne det meget populære rockband Sneakers med den  unge sangerinde Sanne Salomonsen, han har komponeret til  Acoustic Guitars, Bombay Hotel og ikke mindst Mikkel  Nordsø Band der fornylig kunne fejre 30 års jubilæum. Han  har indspillet i eget navn med bl.a. Terri Lyhne Carrington,  Alvin Queen, David Sanborn, Bob Mallach, Palle Mikkelborg,  Etienne Mbape. Også spillet og indspillet med navne som  Stanley Clarke, George Duke, John Abbecrombie, Gary  Burton, Randi Brecker, NØHP og mange flere.

SMOKEY / SECOND MOVE / COOL / VERY BARRY / HEATWAVE / SLOW BOAT / EYES OF LOVE / SMOKERS DELIGHT 

Jens Haack (ts, as, tp), Ben Besiakov (keys, b), Mikkel Nordsø (g, b, synth, perc, drum prg)  og: Eliel Lazo, Federico Nelson (perc), Frederik Nordsø (comp d), DJ Mashti (d beat) 

CD: STUCD 22082, LP: STULP 22081 Smokers Lounge, Secret, Stunt Records, Sundance Music ApS.